Konditorns
Bandet
K2
Konditorns medlemmarThomas Lindberg

Gustave Lund

Carl "Ludde" Widegren

Konditorns bildades i liten skala i slutet av 2006 av Thomas Lindberg och Gustave Lund. De hade träffats redan i slutet av 90-talet och fann att de båda vurmade för dansbandsvågen som fanns under 70-talet. Det som fascinerade dem mest var att många kända poplåtar från den tiden översattes till svenska och också gjordes dansvänliga.

De beslutade sig för att försöka återuppliva den här traditionen. Första låten blev Britney Spear's "Oops! ... I did it again", på svenska blev det då "Oj! ... Det hände igen", och den kunde vi se och höra Konditorns spela i Dansbandskampen 2009. En poäng i sammanhanget är att Thomas är den som spelar bas på Britney's inspelning.

Under tiden översattes flera odödliga låtar till svenska och de två fann snart att det fanns tillräckligt med material för att spela in ett album. Nu behövdes en gitarrist och frågan gick till Carl "Ludde" Widegren. Han tackade ja utan några som helst reservationer eller betänkligheter.

Nu har vi kommit en bit in i år 2007 och inspelningarna på Konditorns första album kunde påbörjas. Samtidigt började ryktet om Konditorns att florera, och de fick erbjudanden om att bl.a. medverka i några olika TV-program.

För att hålla 70-talets fana högt på dessa spelningar, ville man också ha scenkläder som såg som på den tiden. Det fixades lätt.

Gustaves pappa spelade under den tiden i Alfie's (existerar fortfarande) och deras scenkostymer från 1974 fanns på vinden. Med lite nål, tråd och hjälp, kunde man använda dessa.

Under tiden fortgick översättandet och inspelandet av klassiska poplåtar, och bollen var nu i rullning. På våren 2009 kom så Konditorns ut med sitt första album "En ny dans - en ny chans till en ny romans". Den blev snabbt en kritikerfavorit; "Briljanta dansbandsversioner av poplåtar". Plattan kom att spelas mycket på en del framsynta radiostationer.

Det blev höst 2009 och Konditorns tackade efter vissa påtryckningar från produktionsbolaget ja till att medverka i Dansbandskampen. Efter en hård match mot alltför etablerat motstånd fick Konditorns se sig slagna på målsnöret, men uppträdandet ledde till att alltfler fick upp ögonen för Konditorns personliga och svängiga sound. Följdaktligen gjorde man därför en rad bejublade spelningar runt om i landet och insåg efterhand att den egna repertoiren måste utökas.

Därför släpper Konditorns nu sitt andra album betitlat "K2" med ännu fler svenska versioner på världshits. Den här gången har de också gett sig på att göra egna versioner av bortglömda dansbandspärlor från band som Lappligan, Öijwinds och Jigs. Lagom till skivsläppet har även Border Music i Göteborg erbjudit sig att distribuera båda våra album, vilket känns fantastiskt. Smakprov på "K2"-låtarna finns på första sidan. Trevlig lyssning!

Under våren och sommaren 2012 deltog Konditorns i tävlingen "Dansbandsduellen" tillsammans med ett 20-tal andra dansband. De kvalificerade sig som ett av de första banden för finalen som gick av stapeln under en regnig augustikväll på Malmöfestivalen.

Varken regn eller rusk kunde stoppa Konditorns från att vinna hela tävlingen. Förutom äran, blev belöningen att få spela upp till dans inför en jublande publik under fortsättningen av kvällen.